Le Mans 2011

Ook in 2011 weer naar Le Mans afgereisd.
De strijd om de algemene overwinning ging weer tussen de diesels van Audi en Peugeot. De aanpassingen aan het reglement hebben er helaas niet voor gezorgd dat de benzine auto’s serieus met de diesels konden meerijden.

Al na 1 uur sloeg het noodlot toe voor de Audi met McNish aan het stuur:

Inmiddels was ook duidelijk dat de Audi’s sneller reden, maar dat de Peugeots 1 ronde langer konden doorrijden voordat ze nieuwe diesel moesten halen. Dit zorgde voor een boeiend strategisch duel waarin Audi besloot om een aantal keer geen banden te wisselen om tijd tijdens de pitstops te winnen.

Kort voor middernacht werd Audi weer getroffen door een zware crash. Ditmaal was het de auto bestuurd door Rockenfeller.

Omdat de Peugeots niet in dergelijke problemen verzeild raakten, was het toen dus 3 Peugeots tegen 1 Audi. Uiteraard kon Peugeot dit spel niet eerlijk spelen. De Peugeot #7 lag enkele rondes achter de leidende Audi, maar wilde de Audi niet er langs laten.

Tot en met de laatste ronde was het een spel van seconden. Uiteindelijk won de Audi #2 met Marcel Fassler, Benoit Treluyer en Andre Lotterer met 13.854 seconden voorsprong op de Peugeot #9 van o.a. Sebastien Bourdais. Peugeot #7 eindigde op 4 ronden achterstand.

Mooie race, volgend jaar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.